Ψάχνετε συνταγή για να φτιάξετε νόστιμο χοιρινό teriyaki; Φτιάξτε τη συνταγή της Μυρτώς Αλικάκη!
Η Μυρτώ Αλικάκη δεν φημίζεται μόνο για το υποκριτικό της ταλέντο, αλλά και για τη μαγειρική της.
Δεν είναι λίγες ο φορές που η όμορφη ηθοποιός δημοσιεύει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, φωτογραφίες από τα φαγητά που φτιάχνει και συνταγές για να μπορούν οι διαδικτυακοί της φίλοι, να τις φτιάξουν και αυτοί.
Τελευταία της δημιουργία; Το teriyaki pork! Νόστιμο και λαχταριστό χοιρινό με κόκκινη πιπεριά, τζίντζερ και γλυκιά σόγια σως.
Δείτε στη gallery που ακολουθεί φωτογραφίες από το φαγητό και τη συνταγή για να το φτιάξετε κι εσείς.
Η Μυρτώ Αλικάκη λατρεύει τη μαγειρική όπως, αναφέραμε και αυτό φαίνεται. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες «πειραματίζεται» με τις γλυκόξινες συνταγές.
Όπως για παράδειγμα το χοιρινό με πατάτες και ανανά, που έφτιαξε πριν το teriyaki pork. Αν θέλετε να το φτιάξετε κι εσείς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές της: «Παίρνουμε ένα ολόκληρο κομμάτι μπούτι χωρίς το κόκκαλο. Το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγο βούτυρο από πάνω, και το βάζουμε στο φούρνο για λίγη ώρα. Το βγάζουμε και προσθέτουμε τις αλατοπιπερωμενες πατατούλες, τον ανανά και το σιρόπι(κονσέρβα), προσθετουμε ελαιόλαδο και ψηνουμε για δυο ώρες στη γάστρα σε μεσαίο φούρνο , Τα τελευταία 20 λεπτά ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να ροδίσει».
Πώς θα φτιάξετε όμως το Teriyaki pork, στο οποίο αναφερόμαστε σήμερα; Και πάλι οι οδηγίες της ειναι ξεκάθαρες: «Ψιλοκόβετε ένα κρεμμύδι μια κόκκινη πιπερια και λίγο τζίντζερ . Τα τσιγαριζετε σε ηλιέλαιο , προσθέτετε ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια κι αφού ροδίσει λίγο χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να ψηθεί , περίπου είκοσι λεπτά . Προς το τέλος ριχνετε γλυκεια σόγια σως και σουσάμι ! Μπορείτε να το κάνετε και με κοτόπουλο»
Όσο για το συνοδευτικό; Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι μπασματι!
Δεν ξέρουμε για εσάς, πάντως εμείς ανυπομονούμε για την επόμενη συνταγή της.