Συνταγή για το πιο νόστιμο και ακαταμάχητο ραβανι

#tsoulotip: Ανακατεύουμε προσεκτικά και απαλά όταν ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα των αυγών ώστε να μην πέσει το μείγμα.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το ραβανί:

  • 340 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 ml. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 μέτρια αυγά
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι:

  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 lt. νερό
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • Παγωτό
  • Φρέσκο δυόσμο

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved