Συνταγή για το πιο νόστιμο και ακαταμάχητο ραβανι

#tsoulotip: Ανακατεύουμε προσεκτικά και απαλά όταν ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα των αυγών ώστε να μην πέσει το μείγμα.

Συνταγή για το πιο νόστιμο και ακαταμάχητο ραβανι

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το ραβανί:

  • 340 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 ml. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 μέτρια αυγά
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι:

  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 lt. νερό
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • Παγωτό
  • Φρέσκο δυόσμο

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved