Η συνταγή για το πιο νόστιμο και εύκολο Ιμάμ μπαϊλντί είναι αυτή

#tsoulotip: Όταν καραμελώνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι για να μας βγάλουν όλη τη γλυκύτητα τους.

ΥΛΙΚΑ

  • 5 φλάσκες μελιτζάνες
  • 500 γρ. ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κουκουνάρι
  • 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • ½ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη ξερή για το σερβίρισμα

Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved