Φτιάξτε μόνες σας τραγανά χωνάκια παγωτού!

Κι όμως μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά χωνάκια παγωτού!

Η συνταγή είναι απλή και το αποτέλεσμα μοναδικό! Δοκιμάστε την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
250γρ.ζάχαρη
125γρ.βούτυρο
2 αυγά
250mlζεστόνερό
250 γρ. αλεύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Υγροποιούμαι το βούτυρο και αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη, τα αυγά και το νερό.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε και το αλεύρι.
Μπορούμε να δώσουμε σε αυτή τη βασική συνταγή διαφορετικές γεύσεις προσθέτοντας στο μείγμα
άρωμα από ρούμι, λεμόνι ή βανίλια ή ακόμα και γλυκάνισο.
Εγώ πρόσθεσα 2 βανίλιες και μύριζαν υπέροχα.
Το μείγμα πρέπει να τρέχει να είναι δηλαδή αραιό, αν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό.
Αφού θερμάνουμε και στη συνέχεια βουτυρώσουμε τις επιφάνειες ψησίματος της βαφλιέρας, ρίχνουμε
3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε μία μία τη βάφλα για 2-3 λεπτά περίπου.
Όταν βγάζουμε κάθε μία βάφλα την τυλίγουμε αμέσως στο ειδικό καλούπι που περιέχεται, γιατί η βάφλα στερεοποιείται αμέσως, και έτσι παίρνει το σχήμα χωνάκι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved