Έγκυες που πίνουν οργανικό γάλα μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά το IQ του μωρού τους!

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το ψάρι είναι πλούσιες πηγές σε ιώδιο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για ένα αγέννητο παιδί σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του εγκεφάλου του.

Έγκυες που πίνουν οργανικό γάλα μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά το IQ του μωρού τους!

Το οργανικό γάλα όμως, σύμφωνα με έρευνα, περιέχει λιγότερο ιώδιο από το μη οργανικό γάλα. Τα παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες με ανεπάρκεια ιωδίου έχουν 60 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να έχουν χαμηλό δείκτη νοημοσύνης. Η έλλειψη ιωδίου που βρίσκεται στο γάλα, το γιαούρτι και τα λιπαρά ψάρια, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επηρεάζει τον δείκτη νοημοσύνης του παιδιού. Οι γυναίκες που πίνουν οργανικό γάλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού τους. Η έρευνα που διαπίστωσε όλα τα παραπάνω είναι η πρώτη που γίνεται και αφορά στα ποσοστά ιωδίου που λαμβάνουν οι έγκυες. Η συγκεκριμένη ουσία βοηθά στην παραγωγή των ορμονών που γίνεται από το θυρεοειδή αδένα, οι οποίες έχουν άμεση επίδραση στην ανάπτυξη του εμβρύου.
Παρά το γεγονός ότι το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν καλές πηγές ιωδίου, παρέχοντας περισσότερο από το 40 τοις εκατό των διατροφικών αναγκών των εγκύων, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν τις χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφές - ακόμη και αν η περιεκτικότητά τους σε ιώδιο είναι ίδιες με αυτές με υψηλή περιεκτικότητα λιπαρών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved