Κέικ σοκολάτας σε… ρολό!

Και ποιο παιδί δεν αγαπά το κέικ και μάλιστα όταν είναι σοκολατένιο!

Κέικ σοκολάτας σε… ρολό!

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να το φτιάξετε σε ρολό με λαχταριστή κρέμα σοκολάτας; Είναι το ίδιο αφράτο αλλά παραμένει πολύ ζουμερό! Δοκιμάστε την συνταγή!


ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ
Ένα φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
8 κουταλιές βούτυρο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
Λίγο αλάτι
1/3 φλιτζανιού καυτό νερό
Για τη γέμιση με κρέμα
1 και μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλάσο
Ένα φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα ή γάλακτος, σε κομματάκια
Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος


Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί περίπου 30 εκατοστών. Έπειτα κοσκινίστε αλεύρι, το κακάο και το baking powder σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμμάτων ή σε χλιαρή θερμοκρασία σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και αφήστε το λίγο να κρυώσει.
Χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μίξερ μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο, περίπου για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα και το μίγμα με τη σοκολάτα, το αλεύρι και το νερό και αναμίξτε καλά.
Βουτυρώστε το ταψί και ψήστε το κέικ για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και βγάλτε το προσεκτικά περνώντας ένα μαχαίρι γύρω γύρω από τις άκρες.
Βάλτε μαζί μια πετσέτα κουζίνας με αντικολλητικό χαρτί, απλώστε τη επάνω από το κέικ και ξεκινώντας από την πιο στενή πλευρά, τυλίξτε το προσεκτικά και αφήστε το να κρυώσει.
Έπειτα φτιάξτε την κρέμα για τη γέμιση. Αναμίξτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μεσαία ταχύτητα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Ξετυλίξτε προσεκτικά το κέικ αφαιρώντας την πετσέτα αλλά αφήνοντας το αντικολλητικό χαρτί για να μπορείτε να το πιάνετε χωρίς φόβο. Απλώστε μέσα την κρέμα και προσεκτικά ξανατυλίξτε το κέικ αφαιρώντας το χαρτί κατά τη διάρκεια. Τυλίξτε το κέικ με ζελατίνη για να κρατήσει το σχήμα του, όσο ετοιμάζετε το γλάσο.
Για να κάνετε το γλάσο, σε ένα μπολ σε μέτρια φωτιά, λιώστε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό και ομοιογενές. Αφήστε το λίγο να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Αφαιρέστε το περιτύλιγμα από το κέικ και κόψτε λίγο τις άκρες ώστε να είναι ίσιες. Τοποθετήστε το κέικ σε ένα αντικολλητικό χαρτί και με μια σπάτουλα απλώστε ομοιόμορφα επάνω το γλάσο από άκρη σε άκρη. Βάλτε το στο ψυγείο για περίπου μία ώρα και είναι έτοιμο για φάγωμα!
Πηγή: sokolata

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved