Συνταγή για παραδοσιακά λαμπροκουλούρα
#tsoulotip: Επιλέγουμε να βαθύ ταψί για να ψήσουμε τη λαμπροκουλούρα, ώστε όταν την καλύψουμε με τη μεμβράνη για να φουσκώσει να μην ακουμπάει πάνω της.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό Αλεύρι γ.ο.χ, κοσκινισμένο
- 200 ml. Ηλιέλαιο
- 100 ml. Γάλα, πλήρες
- 14 γρ. Μαγιά, ξερή
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 20 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. Κανέλα, τριμμένη
- 1 κ.γ. Μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 250-300 ml. Νερό, χλιαρό
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα:
- Σουσάμι
- Πασχαλινά αυγά
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com