Λαχματζούν με μανιτάρια - Η πίτσα της Ανατολής
#tsoulotip: Πρέπει να έχει πυρώσει καλά το ταψί, πριν τοποθετήσουμε τη ζύμη επάνω.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μαγιά, ξερή
- 150 ml. νερό, χλιαρό
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ½ κ.γ. αλάτι
Υλικά για γέμιση:
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 600 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
- 3 κ.γ. ραζ ελ χανούτ
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Υλικά για το ραζ ελ χανούτ:
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- ¾ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο
- ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν σε σκόνη
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- ½ κ.γ. ελαιόλαδο
Υλικά για το σερβίρισμα:
- 4 ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 1 αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com