Σιροπιαστό τσουρέκι

Φτιάξτε τσουρέκι και σιροπιάστε το!

Σιροπιαστό τσουρέκι

#tsoulotip: Το τσουρέκι γενικά χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί όσο πιο πολύ το χτυπάμε τόσες περισσότερες ίνες δημιουργούμε στη ζύμη.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.γ. ξερή μαγιά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4κ.γ. μαστίχα
1/4κ.γ. μαχλέπι
3 μεγάλα αυγά
120ml. γάλα, πλήρες ελαφρώς ζεστό
3/4κ.γ. αλάτι
150γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους

2 κρόκους αραιωμένους σε λίγο νερό

Υλικά για το σιρόπι:

  • 200 ml. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved