Γλυκά για παιδιά χωρίς ζάχαρη: Συνταγές για να φτιάξετε το Σαββατοκύριακο (pics)

Τα παιδιά λατρεύουν τα γλυκά και οι μαμάδες συχαίνονται τη ζάχαρη!

Κι όμως, υπάρχει λύση να μείνουν και τα παιδιά και οι μαμάδες ευχαριστημένοι. Ποια είναι αυτή; Μα να φτιάξουν νόστιμα και λαχταριστά γλυκά χωρίς ζάχαρη για τα παιδιά τους.

Γλυκά για παιδιά

Κι όμως, μπορούν να φάνε το γλυκάκι τους, χωρίς να φάνε ζάχαρη. Ορίστε τρεις εύκολες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας, ακόμη και αυτό το σαββατοκύριακο, έτσι όπως τις δημοσίευσε το sugarfreekids.com.au.

Δημητριακά με μέλι

Υλικά:

4 κούπες δημητριακά
2 κ.τ.σ μέλι
1/2 κούπα βούτυρο καρύδας

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο καρύδας με το μέλι. Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα δημητριακά. Ανακατέψτε καλά και βάλτε από μία κουταλιά μέσα σε χαρτάκια ψησίματος.
Ψήστε στους 150 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

Κεκάκια φράουλας

Υλικά:
Φράουλες 100 γρμ
75γρμ βρασμένα παντζάρια
3 αβγά
70 γρμ βούτυρο
2 κ.τ.σ στέβια
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 βανίλιες
1 κούπα ψίχα αμυγδάλου (τριμμένα στο μούλτι αμύγδαλα, κάντε τα σκόνη)
1/2 κούπα αλεύρι
1 κ.τ.γ baking powder

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου
Αναμίξτε όλα τα υγρά υλικά σας. Έπειτα προσθέστε όλα τα στερεα υλικά σας.
Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε βάλει λαδόκολλα και απλώστε να πάει παντού.
Ψήστε για 30 λεπτά.
Κόψτε σε κομμάτια και έτοιμο να το απολαύσετε.

Κέικ αναποδογυρισμένο με αχλάδια

Υλικά:

για την καραμέλα:
20γρμ βούτυρο
1 κ.τ.σ μέλι

για το κέικ:
3 μεγάλα αχλάδια
1 κ.τ.σ καρύδια τριμμένα
100 γρμ. βούτυρο
1/4 κούπας στέβια
2 αβγά
1 κούπα αμύγδαλα τριμμένα (στο μούλτι τρίψτε τα και κάντε τα σαν αλεύρι)
1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.τ.σ baking powder

Προθερμάνετε το φούρνο στου 170 βαθμούς Κελσίου
Βουτυρώστε το ταψάκι σας.
Κόψτε τα αχλάδια σε φέτες και βάλτε τα στον πάτο του ταψιού σας.
Τα καρύδια μπορείτε να τα πασπαλίσετε πάνω στα αχλάδια.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και το μέλι για την καραμέλα.
Βάλτε το σιρόπι πάνω από τα αχλάδια.
Έπειτα σε ένα μπολ φτιάξτε το κέικ.
Χτυπήστε το βούτυρο, τα αβγά και τη στέβια. Προσθέστε τα στερεα υλικά και μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, ρίξτε το πάνω από τα αχλάδια.
Ψήστε για περίπου μία ώρα. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει και απολαύστε το λαχταριστό σας κέικ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved