Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι

Πορτοκαλένιος χαλβάς!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι

#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς ο χαλβάς για να τον ξεφορμάρουμε.

ΥΛΙΚΑ

Για το χαλβά:

  • 380 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 ml. ηλιέλαιο
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένα

Για το σιρόπι:

  • 1 lt. νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα:

  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved