Πεντανόστιμη συνταγή για vegan pizza

Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν μπορεί να είναι απολαυστική!

#tsoulotip: Αν ψήσουμε την pizza στο μισό χρόνο και την αφήσουμε να κρυώσει πολύ καλά, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στην κατάψυξη για περίπου ένα μήνα.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ. βρώμη, αλεσμένη στο multi
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 7 γρ. μαγιά ξερή
  • 300-350 ml. νερό
  • 35 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Αλεύρι γ.ο.χ. για το άνοιγμα της ζύμης

Υλικά για τη σάλτσα:

  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 ½ κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • ¼ κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. γλυκάνισο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • Πατάτες προτηγανισμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 200 γρ. ελιές ροδέλες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη

Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved