Πώς θα φτιάξετε Βαρβάρα ή αλλιώς Ασουρέ
Έχετε φτιάξει ποτέ βαρβάρα ή όπως αλλιώς λένε αυτή τη συνταγή ασουρέ;
#tsoulotip: Η υφή του γλυκού κατά τη διάρκεια που είναι ζεστό θα πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή, τόσο ώστε να θυμίζει ένα χυλωμένο ριζότο. Καθώς κρυώνει θα σφίξει.
ΥΛΙΚΑ
- 1400 ml Νερό
- 400 γρ. Σιτάρι αποφλοιωμένο
- 400 γρ. Ζάχαρη
- 100 γρ. Ξανθή σταφίδα
- 100 γρ. Ξέρα βερίκοκα
- 100 γρ. Σύκα ψιλοκομμένα
- 50 γρ. Μαύρη σταφίδα
- 50 γρ. Καρύδια, χοντροκομμένα
- 50 γρ. Φυστίκια Αιγίνης
- 50 γρ. Αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
- 50 γρ. Φουντούκια, αποφλοιωμένα
- 2 κ.σ. Κορν φλάουερ, διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
- Κανέλα, για το σερβίρισμα
- Ροδόνερο (προαιρετικά)
- Σπόρους ροδιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com