Πώς θα φτιάξετε Βαρβάρα ή αλλιώς Ασουρέ

Έχετε φτιάξει ποτέ βαρβάρα ή όπως αλλιώς λένε αυτή τη συνταγή ασουρέ;

#tsoulotip: Η υφή του γλυκού κατά τη διάρκεια που είναι ζεστό θα πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή, τόσο ώστε να θυμίζει ένα χυλωμένο ριζότο. Καθώς κρυώνει θα σφίξει.

ΥΛΙΚΑ

  • 1400 ml Νερό
  • 400 γρ. Σιτάρι αποφλοιωμένο
  • 400 γρ. Ζάχαρη
  • 100 γρ. Ξανθή σταφίδα
  • 100 γρ. Ξέρα βερίκοκα
  • 100 γρ. Σύκα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. Μαύρη σταφίδα
  • 50 γρ. Καρύδια, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. Φυστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ. Αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
  • 50 γρ. Φουντούκια, αποφλοιωμένα
  • 2 κ.σ. Κορν φλάουερ, διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
  • Κανέλα, για το σερβίρισμα
  • Ροδόνερο (προαιρετικά)
  • Σπόρους ροδιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved