Μοσχαρίσια μπιφτέκια γεμιστά στο φούρνο με πατάτες

Μια λαχταριστή συνταγή του Γιώργου Τσούλη!

#tsoulotip: Μπορείτε να πλάσετε τον κιμά από την προηγούμενη μέρα και να τον αφήσετε στο ψυγείο ώστε να γίνει πιο αρωματικός.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τον κιμά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια, μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 ντομάτα, μεγάλη, τριμμένη
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • ¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ του μάτσου δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για τις πατάτες:

  • 800 γρ. πατάτες, χωρίς τη φλούδα, κομμένες κυδωνάτες
  • 4 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • 150 γρ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved