Τέλειο γλυκάκι με κομπόστα!

Είναι από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά γλυκάκια που σίγουρα θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια σας!

Απίθανο με κρέμα, μπισκότα και κομπόστα... δοκιμάστε την συνταγή!


ΥΛΙΚΑ
• 2 πακέτα μικρά μπισκότα (τετράγωνα ή στρογγυλά)
• 200 γρ. μαργαρίνη
Υλικά για την κρέμα:
• 440 γρ .πορτοκαλάδα με ανθρακικό
• 55 γρ. άνθος αραβοσίτου
• 2 φακελάκια ζελέ ανανά
• 1 κομπόστα ροδάκινο
• λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς κοπανισμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη, λιώνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά να βραχεί όλο το μπισκότο.
2. Το στρώνουμε στο ταψί και πιέζουμε να καλυφθεί καλά η βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 10-12 λεπτά.
3. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Φτιαχνουμε την κρέμα:
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το άνθος αραβοσίτου με την πορτοκαλάδα και το ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει (η μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα).
Φτάχνουμε το ζελέ.
1. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η! Και τα 2 φακελάκια μόνο με 2 ποτήρια νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει αλλά όχι να πήξει.
2. Ενώνουμε την κρέμα με το ζελέ και τα χτυπάμε καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός.
3. Κόβουμε την κομπόστα κομματάκια και τη ρίχνουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
4. Τώρα όλη αυτή την κρέμα τη ρίχνουμε στο ταψί με το μπισκότο.
5. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και είναι έτοιμο.

Πηγή: sintagespareas

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved