Μμμ… αλμυρά καταϊφάκια!

Είναι ένα από τα πιο νόστιμα σνακ για τον μπουφέ του παιδικού σας πάρτι!

Μμμ… αλμυρά καταϊφάκια!

Τυλιχτά καταϊφάκια με αλμυρή γέμιση! Δοκιμάστε την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ. φύλλο καταϊφι
• 1 φλ. βούτυρο λιωμένο
Γέμιση
• 1 1/2 φλ. ανθότυρο
• 2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
• 1/2 φλ. ροκφόρ ή όποιο άλλο μας αρέσει
• 1 φλ. δυόσμο
• 3 αυγά
• πιπέρι, πάπρικα
Κρέμα
• 2 αυγά
• 2 φλ. γάλα εβαπορέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ενώνουμε τα τυριά με τα αυγά, προσθέτουμε τον δυόσμο, πιπέρι, πάπρικα, ανακατεύουμε καλά τα υλικά να ενωθούν.
2. Παίρνουμε λίγο καταϊφι, το ανοίγουμε, απλώνουμε και βάζουμε 1κ.γέμιση. Τυλίγουμε καλά, σφιχτά σε ρολό προσέχοντας να μη βγαίνει η γέμιση. Φτιάχνουμε 30 με 35 ίδια καταϊφάκια.
3. Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε τα καταϊφάκια πλάι,πλάϊ.
4. Λιώνουμε το ένα φλ. βούτυρο και όπως είναι καυτό το ρίχνουμε πάνω σε κάθε καταϊφι.
5. Χτυπάμε τα δύο αυγά με το γάλα, ρίχνουμε απάνω και ψήνουμε στους 180β. να ροδίσουν, περίπου 45 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved