Φανταστικές κροκέτες από… φάβα!

Φανταστικές κροκέτες από… φάβα!

Είναι ένας τέλειος συνοδευτικός μεζές!

Φανταστικές κροκέτες από… φάβα!

Τραγανές κροκέτες από φάβα με πολλά αρωματικά! Σίγουρα σκέτος πειρασμός για τα πιτσιρίκια! Δοκιμάστε την συνταγή!

ΥΛΙΚΑ
Για τις κροκέτες:
• 150 γρ. φάβα
• ½ κρεμμύδι
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε λίγο κρύο νερό

Για το τηγάνισμα:
• 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1-2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
• 150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)
• ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα, σε ροδέλες
• 1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
• 1 κ.σ. ξίδι
• 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 100 ml ζωμός κότας, σπιτικός, από βιολογικό κύβο ή ψυγείου
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 30 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη φάβα μαζί με το ξερό κρεμμύδι και εμφιαλωμένο νερό (για να αποφύγουμε τα πολλά άλατα) ξαφρίζοντάς την τακτικά. Μόλις βράσει καλά και αρχίσει να λιώνει, τη σουρώνουμε από τα περιττά υγρά. Ρίχνουμε στο μίξερ τη φάβα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα φύλλα ζελατίνης (αφού τα έχουμε στύψει καλά με το χέρι) και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 90 λεπτά ώστε να παγώσει και να γίνει σαν ζύμη. Πλάθουμε μπαλάκια (σαν μεγάλα καρύδια) και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη γαλέτα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για ακόμη 30 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Τηγανητή κάππαρη: Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε τις κροκέτες ρίχνουμε την κάππαρη για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει τραγανή και να ανοίξει ο ανθός της.
Την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Σάλτσα: Σε ένα ρηχό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Μόλις σκουρύνουν αρκετά, σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον ζωμό κότας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε μαζί με τις κροκέτες και την κάππαρη.
Πηγή: homefood

23.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Μαγιό Μπικίνι Tropical Sunuva
14.95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco βρεφικό ξύλινο βιβλίο ελεφαντάκι
49.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Zoggs Στολή κολύμβησης ''Zoggy'' μπλε 1-2 ΕΤΩΝ
49.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Ludi Βρεφική τέντα μωρού με πισίνα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ποια είναι η ιδανική ποσότητα πρόσληψης θερμίδων μετά την εγκυμοσύνη;

Ποια είναι η ιδανική ποσότητα πρόσληψης θερμίδων μετά την εγκυμοσύνη;

Mετά από μια εγκυμοσύνη, πέρα από την νέα ζωή στον κόσμο έχεις…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Smoothie με ροδάκινο, μάνγκο και μέλι

Smoothie με ροδάκινο, μάνγκο και μέλι

#tsoulotip: Αν θέλουμε ένα πιο ρευστό αποτέλεσμα τότε επιλέγουμε να βάλουμε την…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Εγκυμοσύνη: Facts που πρέπει να γνωρίζεις για τις καούρες

Εγκυμοσύνη: Facts που πρέπει να γνωρίζεις για τις καούρες

Πιστεύεις ότι γνωρίζεις τα πάντα για τις καούρες;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Βρεφικό δωμάτιο: Κάνε το δωμάτιο του μικρού σου καλοκαιρινό

Βρεφικό δωμάτιο: Κάνε το δωμάτιο του μικρού σου καλοκαιρινό

Τίποτα δεν είναι καλύτερο αυτές τις ζεστές ημέρες από ένα λαχταριστό παγωτό!…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies