Μουσακάς: Πώς θα φτιάξετε εύκολα το πιο μπελαλίδικο φαγάκι

Με τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη, η επιτυχία είναι σίγουρη!

Μουσακάς: Πώς θα φτιάξετε εύκολα το πιο μπελαλίδικο φαγάκι

#tsoulotip: Για να τον κάνουμε πιο ελαφρύ μπορούμε να ψήσουμε τα λαχανικά μας στο φούρνο σε θερμοκρασία 200°C για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

ΥΛΙΚΑ

(Υλικά για ένα ταψί 25x35)

  • 6 Μελιτζάνες
  • 5 Πατάτες
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τον κιμά:

  • 750 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
  • 400 γρ. Πολτό ντομάτας
  • 240 ml Κόκκινο κρασί
  • 80 γρ. Φέτα, τριμμένη
  • 60 ml Ελαιόλαδο
  • 2 Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
  • 2 Σπόρους μπαχάρι
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • ½ Ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. Κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

  • 900 ml Γάλα
  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 100 γρ. Αλεύρι
  • 100 γρ. Παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 2 Κρόκους αυγών
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved