Τούρτα Mont Blanc

Νόστιμη και λαχταριστή τούρτα για το γιορτινό τραπέζι!

#tsoulotip: Το γλυκό αυτό σερβίρεται καλύτερα αμέσως, αλλά μπορούμε να το κρατήσουμε και μια-δύο μέρες στο ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. Βούτυρο και έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
  • 200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
  • 2 Μεγάλα αυγά
  • 3 Κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 200γρ. Καστανή ζάχαρη
  • 140γρ. Μαύρη ζάχαρη μαλακή
  • 200γρ. Πουρέ κάστανο
  • 180γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ. Κακάο
  • ¼ κ.γ. Αλάτι
  • 1 ½ κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ

  • 3 Ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 140γρ. Καστανή ζάχαρη
  • 1 Πρέζα αλάτι
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 300ml Κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 220γρ. Πουρέ κάστανο
  • 100γρ. Ζάχαρη άχνη και έξτρα για πασπάλισμα

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved