Τέλειες μπανάνες στον φούρνο!

Η μπανάνα είναι σίγουρα από τα αγαπημένα φρούτα των παιδιών!

Αν έχουν βαρεθεί να την τρώνε συνεχώς σαν απλό φρούτο, ψήστε την στον φούρνο και κάντε τη να μοιάζει ένα μοναδικό σνακ για όλες τις ώρες! Δοκιμάστε την συνταγή!


ΥΛΙΚΑ
- 60ml (1/4 του φλιτζ.) χυμό πορτοκάλι φρέσκο
- 60ml (1/4 του φλιτζ.) μέλι
- 2 κ.σ. ρούμι
- 4 ώριμες μπανάνες
- 2 ξυλάκια κανέλας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
• Ανακατέψτε καλά το χυμό πορτοκάλι με το μέλι και το ρούμι σε ένα μπολ.
• Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις στη μέση κατά μήκος, κατόπιν βάλτε τις σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και προσθέστε τα ξυλάκια κανέλας.
• Προσθέστε στις μπανάνες το μείγμα με το χυμό πορτοκάλι και τα υπόλοιπα.
• Σκεπάστε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και βάλτε τις στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά να μαλακώσουν
• Τέλος αφαιρέστε τα ξυλάκια κανέλας και σερβίρετε τις μπανάνες ζεστές με τη σάλτσα τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved