HONEY CHEERIOS® ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ

Μια απίθανη συνταγή από τα HONEY CHEERIOS®

HONEY CHEERIOS® ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ

Υλικά (για 6 προβατάκια):
40 γρ. βούτυρο
20 μεγάλα ζαχαρωτά
160 γρ. δημητριακά
HONEY CHEERIOS®
40 γρ. αφυδατωμένη καρύδα
6 ρώγες από μαύρα σταφύλια
50 γρ. σταφίδες
24 μικρές μαύρες σταφίδες
50 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση:

• Βάλε το βούτυρο και τα ζαχαρωτά σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο
μικροκυμάτων και ζέστανέ τα για 1 λεπτό σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακάτεψε
μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα και πρόσθεσε τα δημητριακά HONEY CHEERIOS®
μέχρι να καλυφθούν όλα από το μείγμα.
• Σχημάτισε τα σώματα των προβάτων, πλάθοντας το μείγμα με κουτάλια σούπας.
Πασπάλισε τα προβατάκια με καρύδα και άπλωσέ τα σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να σταθεροποιηθούν.
• Φτιάξε τα πόδια, περνώντας σταφίδες σε οδοντογλυφίδες και αφήνοντας μόνο
λίγο κενό χώρο στην άκρη. Τοποθέτησε από 4 οδοντογλυφίδες-πόδια σε κάθε
σώμα.
• Βάλε μια ρώγα από μαύρο σταφύλι στην άκρη μιας άλλης οδοντογλυφίδας και μετά πέρασέ τη οριζόντια μέσα στο προβατάκι, ώστε το σταφύλι να είναι το κεφάλι.
• Λιώσε τη λευκή σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων (μεσαία θερμοκρασία για 20'' περίπου). Μετά ανακάτεψέ τη μέχρι να μαλακώσει και σχημάτισε τα μάτια, που θα μπουν στο κεφάλι. Βάλε από 1 μικρή μαύρη σταφίδα μέσα σε κάθε μάτι και με τη λιωμένη σοκολάτα κόλλησε 2 σταφίδες στην κορυφή του κεφαλιού, σαν αφτιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved