Γλυκά ψωμάκια με επικάλυψη καφέ

Νόστιμη και λαχταριστή συνταγή από τα χέρια του Γιώργου Τσούλη!

Γλυκά ψωμάκια με επικάλυψη καφέ

#tsoulotip: Αν θέλεις ακόμη πιο έντονη γεύση, μπορείς να πασπαλίσεις με κανέλα το βούτυρο.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη Ζύμη

  • 260 γρ. αλεύρι σκληρό, κοσκινισμένο
  • 35 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. μαγιά ξερή
  • 120 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Υλικά για τη γέμιση

  • 12 κυβάκια βούτυρο, από την κατάψυξη, 3-4 γρ. το κάθε ένα

Για την Επικάλυψη Καφέ

  • 50 γρ. αλεύρι σκληρό, κοσκινισμένο
  • 1/8 κ.γ. κακάο
  • 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 10 ml καφέ, σε θερμοκρασία δωματίου

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved