Κοτόπουλο κρασάτο με χοντρά μακαρόνια και μανιτάρια

Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή από τα χεράκια του αγαπημένου μας Γιώργου Τσούλη!

Κοτόπουλο κρασάτο με χοντρά μακαρόνια και μανιτάρια

#tsoulotip: Tο συγκεκριμένο φαγητό χωρίς τα μακαρόνια μπορούμε να το διατηρήσουμε μέχρι και 3 μέρες στο ψυγείο και όποτε το χρειαστούμε το ξαναζεσταίνουμε.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο κομμένο στα 8
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100γρ. μπέικον κομμένο σε λωρίδες
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 3 στικ σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 800ml. κόκκινο κρασί
  • 2κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 10 κλωνάρια θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 6 κλωνάρια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • αλάτι πιπέρι
  • ½ κιλό μακαρόνι χοντρό για το σερβίρισμα

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved