Η απόλυτη τούρτα σοκολάτας

Μια λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!

Η απόλυτη τούρτα σοκολάτας

#tsoulotip: Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο,ώστε να μην έχει το γλυκό μας γρομπαλάκια μέσα.

Υλικά για τη βάση (παντεσπάνι)

  • 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. ζάχαρη,κρυσταλλική
  • 130 γρ. κακάο,κοσκινισμένο
  • 2 ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. σόδα,μαγειρική
  • 1 ¼ κ.γ. αλάτι
  • 300 ml γάλα,πλήρες
  • 1 ¼ κ.γ. ξύδι
  • 130 ml ηλιέλαιο
  • 300 ml νερό,βραστό
  • 3 μέτρια αυγά
  • 1 ¼ βανίλια,εκχύλισμα

Για την επικάλυψη

  • 330 γρ. βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. κακάο,κοσκινισμένο
  • 400 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 20 ml γάλα,πλήρες
  • 2 κγ. βανίλια ,εκχύλισμα

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved