
Συνταγή για σιροπιαστό τσουρέκι με σοκολάτα
Μια λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!

#tsoulotip: Το τσουρέκι γενικά χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί όσο πιο πολύ το χτυπάμε τόσες περισσότερες ίνες δημιουργούμε στην ζύμη.
ΥΛΙΚΑ
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3κ.γ. ξερή μαγιά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4κ.γ. μαστίχα
1/4κ.γ. μαχλέπι
3 μεγάλα αυγά
120ml. γάλα
3/4κ.γ. αλάτι
150γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους
2 κρόκους αριωμένους σε λίγο νερό
Υλικά για το σιρόπι:
100ml. νερό
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη γκανάζ:
200ml. κρέμα γάλακτος
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.