Νόστιμη και λαχταριστή συνταγή για Profiterol

Υπέροχη και λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!

#tsoulotip: Όσα περισσότερα υγρά πάρει η ζύμη των choux τόσο καλύτερη είναι. Πολύ βασικό τα choux πρέπει να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για να ξεραθούν τελείως.

ΥΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ CHOUX:

  • 150γρ. νερό
  • 150γρ. βούτυρο
  • 6γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2γρ. αλάτι
  • 200γρ. αλεύρι
  • 4-5 αυγά
  • 1 αυγό για το άλειμμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 500ml. γάλα πλήρες
  • 20γρ. κορνφλάουερ
  • 3 κρόκους
  • 20γρ. κακάο
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1κγ. βανίλια εκχύλισμα
  • 50γρ. βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
  • 200ml. κρέμα γάλακτος

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved