Η καλύτερη συνταγή για ροξάκια

Μια νόστιμη και λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!

Η καλύτερη συνταγή για ροξάκια

#tsoulotip: Σε περίπτωση που το σοκολατένιο ζυμάρι βγει πολύ σκληρό προσθέτουμε λίγο γάλα για να το μαλακώσουμε.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι, μαλακό
  • 7γρ. μαγιά, ξερή
  • 2 αυγά
  • 5γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια, εκχύλισμα
  • 180γρ. γάλα χλιαρό
  • 180γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 700γρ. νερό
  • φλούδες από 1 λεμόνι
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved