Εκμέκ κανταΐφι: Η συνταγή για να το φτιάξετε

Μια συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!

Εκμέκ κανταΐφι: Η συνταγή για να το φτιάξετε

#tsoulotip: Η οξύτητα του λεμονιού στην κρέμα έχει ως αποτέλεσμα να μας τονίσει περισσότερο τις γεύσεις του γλυκού.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο και έξτρα για το βουτύρωμα του σκεύους
  • 100 γρ. φιστίκια αιγίνης, θρυμματισμένα

Υλικά για το σιρόπι:

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 ml. νερό
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 στικ κανέλα

Υλικά για την κρέμα:

  • 800 ml γάλα, πλήρες
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 75 γρ. corn flour
  • 5 μέτρια αυγά, μόνο τους κρόκους
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για τη σαντιγί:

  • 500 ml. κρέμα γάλακτος, κρύα από το ψυγείο
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved