Μπακαλιάρος στη λαδοκόλλα!

Σήμερα η ημέρα απαιτεί πιάτα με μπακαλιάρο και επειδή πολλοί από εσάς δεν προτιμάτε το τηγάνι δοκιμάστε να το φτιάξετε στη λαδόκολλα!

Μπακαλιάρος στη λαδοκόλλα!


ΥΛΙΚΑ
- 2 μπακαλιάροι 1 1/2 κιλό περίπου
- 10 φύλλα μαρουλιού
- 2 κρεμμύδια σε λωρίδες
- 1 λεμόνι σε λωρίδες
- 170 ml κρασί λευκό ξηρό
- κόκκοι πιπεριού
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ.σ χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Καθαρίζουμε τους μπακαλιάρους και γεμίζουμε την κοιλιά τους με τις λωρίδες λεμονιού και το ένα κρεμμύδι. Αλατίζουμε και τους τυλίγουμε με τα μαρουλόφυλλα. Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό, το κρασί, το κρεμμύδι, τους κόκκους πιπεριού και το δαφνόφυλλο γύρω από το ψάρι και τα τυλίγουμε όλα μαζί με την λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 30' περίπου ή έως ότου ψηθεί. Βγάζουμε τους μπακαλιάρους και τους τοποθετούμε σε πιατέλα. Σουρώνουμε το ζουμί και το βράζουμε σε κατσαρολάκι μέχρι να μείνει το μισό. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακτεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σάλτσα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα ψάρια ή την κρατάμε ξεχωριστά. Συνοδεύουμε με ψητά ή βραστά λαχανικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved