
Απίθανος χαλβάς χωρίς σιμιγδάλι!
Ιδανικό γλύκισμα τόσο για την σημερινή ημέρα όσο και για τις υπόλοιπες της νηστείας!

Ένας χαλβάς από τα Φάρσαλα, λαχταριστός που θα λατρέψουν τα παιδιά! Δοκιμάστε την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτ. ελαιόλαδο
- 2 ποτ. νισεστέ
- 3 ποτ. ζάχαρη
- 4 ποτ. νερό
- Σταφίδες
- Καρύδια
- Κανέλλα
- Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τον νισεστέ, την ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε καλά. Στη
συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί
σε μέτρια φωτιά. Δεν θέλουμε να κάψει, απλά να ζεσταθεί για να μην μυρίζει πολύ
λαδίλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα με τον νισεστέ μέσα στο λάδι. Ανακατεύουμε
συνεχώς μέχρι να πήξει το μίγμα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε καρύδια και σταφίδες.
Ρίχνουμε και ξύσμα λεμονιού για να μοσχομυρίσει ο χαλβάς μας. Όταν είναι έτοιμος τον
μεταφέρουμε σε μια φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κανέλλα και
σερβίρουμε!
Πηγή: foodiq
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.