Μμμμ… γαρίδες σε σουβλάκι; Κι όμως γίνεται!

Τις ημέρες της Σαρακοστής ένα από τα πιο εύκολα φαγάκια που μπορούμε να φτιάξουμε είναι οι γαρίδες! Κάντε έκπληξη στο πιτσιρίκι σας και φτιάξτε του γαρίδες σε σουβλάκι!


ΥΛΙΚΑ
• 12 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες (αφήνουμε μόνο την ουρά)
• 12 φρέσκα μεγάλα μανιτάρια
Για τη μαρινάδα:
• 1/3 της κούπας μέλι
• 1/3 κούπας ελαιόλαδο
• ¼ κούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
• 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 σκελίδα σκόρδο
Για τη σάλτσα:
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
• 1 μεγάλη φρέσκια τομάτα
• ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
• ½ κούπα ρύζι μπασμάτι (βρασμένο έτοιμο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από βραδύς μαρινάρουμε τα μανιτάρια και τις γαρίδες, μέσα στο λάδι, το ξίδι, το μέλι και το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο σκόρδο στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα και το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η κόκκινη σάλτσα. Πάνω σε μια επιφάνεια περνάμε στο ξύλινο σουβλάκι τρεις γαρίδες και τρία μανιτάρια εναλλάξ. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, γυρίζοντας τα από κάθε πλευρά για 3 λεπτά. Τοποθετούμε τα ψημένα σουβλάκια στο πιάτο και περιχύνουμε με την κόκκινη σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Πηγή: toarkoudi

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved