Τέλεια ζουμερή αχλαδόπιτα!

Σίγουρα δεν είναι από τα γλυκάκια που φτιάχνουμε συχνά, όμως η αχλαδόπιτα είναι τις πιο ζουμερές και νόστιμες πιτούλες που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδάκια σας!

Τέλεια ζουμερή αχλαδόπιτα!

Δοκιμάστε την συνταγή!


ΥΛΙΚΑ
• 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/8 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. baking powder
• 120 γρ. λάδι
• 120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
• 7 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
• λίγο χυμό λεμονιού
• 1 κ.γ. μείγμα για γλυκά
• 1 κ.γ. κανέλα
• 100 γρ. καστανή ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Δημιουργούμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη. Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και λίγο νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στο πάτο πρώτα το ένα φύλλο. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και χαράσσουμε τη ζύμη διαγωνίως με μαχαίρι. Αλείφουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 50 λεπτά περίπου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved