Βασικές αρχές για τις μαρμελάδες από τον Γιώργο Τσούλη

Βασικές αρχές για τις μαρμελάδες από τον Γιώργο Τσούλη

Για όσους φτιάχνετε τις δικές σας σπιτικές μαρμελάδες, αυτό είναι ένα blog ειδικά αφιερωμένο σε εσάς και θα σας μάθει όλες τις απαραίτητες βάσεις για να πετυχαίνετε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα!

Βασικές αρχές για τις μαρμελάδες από τον Γιώργο Τσούλη

Πριν μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες και παρατηρήσεις, οι όποιες έχουν προκύψει από την συστηματική ενασχόληση μου με την παρασκευή μαρμελάδων, θεωρώ πως πρέπει να αναφερθώ στο τι εννοούμε με τον όρο μαρμελάδα: Μαρμελάδα λοιπόν είναι ένα άλειμμα φρούτων ή λαχανικών σε κονσερβοποιημένη ή σφραγισμένη μορφή με σκοπό την μακρόχρονη συντήρηση της.

Στο σημείο αυτό, θεωρώ σκόπιμο να αναφερθώ στην διαφορά μεταξύ του αγγλικού όρου “marmalade” και “jam”. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε τον όρο μαρμελάδα είτε για τις μαρμελάδες που παρασκευάζονται από τα εσπεριδοειδή (αγγλ. marmalade) είτε για τις μαρμελάδες που παρασκευάζονται από τα υπόλοιπα φρούτα (αγγλ. jam). Για το λόγο αυτό η λέξη "μαρμελάδα" χρησιμοποιείται κατά τον αγγλικό όρο jam και η λέξη "μαρμελάδα εσπεριδοειδών" χρησιμοποιείται κατά τον αγγλικό όρο marmalade.

Κυρία χαρακτηριστικά όλων των μαρμελάδων είναι τα φρούτα αν μιλάμε για μαρμελάδες φρούτων, ή ο χυμός με τις φλούδες τους αν μιλάμε για μαρμελάδες εσπεριδοειδών. Επιπλέον στοιχεία μιας μαρμελάδας είναι η ζάχαρη ή το μέλι, μία όξινη ουσία και η πηκτίνη. Θα αναφερθώ σε όλα αυτά στις παρακάτω γραμμές. Πριν όμως από αυτό θα πω δύο λόγια ακόμα για τις μαρμελάδες μη εσπεριδοειδών και εσπεριδοειδών.

Η μαρμελάδα μη εσπεριδοειδών είναι ένα προϊόν, που παρασκευάζεται από ολόκληρα φρούτα, κομμένα σε κομμάτια ή που συνθλίβονται και στη συνέχεια θερμαίνονται με νερό και ζάχαρη, για να ενεργοποιηθεί η πηκτίνη του, πριν τοποθετηθεί στα δοχεία. Η καλή μαρμελάδα μη εσπεριδοειδών έχει μια μαλακή ομαλή συνοχή, χωρίς εμφανή κομμάτια φρούτων, ένα φωτεινό χρώμα, ένα καλό άρωμα φρούτου και μια ημι-ζελέ υφή που αλείφεται εύκολα, αλλά δεν έχει ελεύθερο υγρό.

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

30.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο 'Polyssimo challenge'
6.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Μίνι Παιχνίδι Ταξιδίου 'Stori'
6.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Μίνι Παιχνίδι Ταξιδίου 'Katupri'
22.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Haba Επιτραπέζιο 'Xώρες της Ευρώπης'
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μεταφέρετε το μωρό σε κοινό παιδικό δωμάτιο

Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μεταφέρετε το μωρό σε κοινό παιδικό δωμάτιο

Μπορούν τα μωρά να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο με το αδελφάκι τους…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Εγκυμοσύνη & υγιεινή τροφίμων: Συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε αυτή την περίοδο

Εγκυμοσύνη & υγιεινή τροφίμων: Συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε αυτή την περίοδο

Εγκυμοσύνη & υγιεινή τροφίμων: Οι μικρές αλλαγές στις συνήθειές σας που πρέπει…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Περίεργες συμβουλές που δίνουν οι άλλοι στους νέους γονείς (vid)

Περίεργες συμβουλές που δίνουν οι άλλοι στους νέους γονείς (vid)

Τελικά, ακόμη και τα πιο αστεία βίντεο είναι βγαλμένα μέσα από την…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Q&A: Πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά με ασφάλεια στην τάξη τους;

Q&A: Πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά με ασφάλεια στην τάξη τους;

Οι μαθητές λυκείου και γυμνασίου να έχουν επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες και…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2020 Mothersblog.gr - All rights reserved
Αναστασία Ρουβά: 10 φωτογραφίες που δείχνουν πόσο έχει αλλάξει χρόνο με τον χρόνο