Σουφλέ καρότου στο φούρνο

Έχετε φτιάξει ξανά σουφλέ με καρότο;

Αν όχι, τώρα ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε...

Υλικά:
6 καρότα
2 μέτριες πατάτες
250ml γάλα
6 αβγά
50γρμ βούτυρο
50γρμ αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα Κεφαλλονιάς

Εκτέλεση:
Βάλτε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίστε τα καρότα και βράστε τα. Το ίδιο να κάνετε και με τις πατάτες. Αν θέλετε μπορείτε να τα βάλετε να βράσουν μαζί.
Αφού είναι έτοιμα τα λαχανικά σας, κάντε τα πουρές και αλατίστε αν χρειάζεται.
Φτιάξτε σε ένα κατσαρολάκι τη μπεσαμέλ. Βάλτε το βούτυρο να λιώσει και ρίξτε το αλεύρι. Ανακατέψτε με ένα σύρμα και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα. Προσοχή να μην σβολιάσει.
Μόλις πήξει και σε χαμηλή φωτιά, βάλτε το τυρί ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια, ρίξτε έναν - έναν τους κρόκους των αβγών.
Τέλος, αναμείξτε τη μπεσαμέλ με τον πουρέ λαχανικών και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να κρυώσει.
Έπειτα χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και βάλτε τη μαρέγκα σιγά-σιγά, στο κρύο μείγμα σας.
Μοιράστε το μείγμα σε μικρά μπολάκια σουφλέ που έχετε βουτυρώσει.
Βάλτε τα μπολάκια στο φούρνο και μόλις φουσκώσουν και πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα, είναι έτοιμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved