Αφράτη τάρτα σοκολάτας - Λιώνει στο στόμα (video)

Πώς μπορείτε να τη φτιάξετε; Δείτε το βίντεο.

Αφράτη τάρτα σοκολάτας - Λιώνει στο στόμα (video)

Για τον απογευματινό σας καφέ ή για επιδόρπιο μετά από ένα ωραίο γεύμα, η τάρτα σοκολάτας είναι ένα γλυκό που αρέσει στους περισσότερους.

Υλικά

½ φλιτζάνι (115 γρ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι (80 γρ.) ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο αυγό, θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλιτζάνι (185 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
¼ αλάτι

Για τη γέμιση

⅓ φλιτζάνι (80 γρ) νερό
½ φλιτζάνι (115 γρ.) βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζάνι (170 g) μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
⅓ φλιτζάνι (65 γρ.) ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 πρέζα αλάτι
3 μεγάλα αυγά
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό (μισό μισό). Συνεχίζετε το χτύπημα, κοσκινίζοντας μαζί το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι. Απλώνετε τη ζύμη σε μια διάφανη μεμβράνη, την τυλίγετε και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, με έναν ξύλινο πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε ένα φύλο και την απλώνετε σε μια στρόγγυλη ρηχή φόρμα. Πιέζετε προσεκτικά με τα δάχτυλα της τη ζύμη και κόβετε αυτή που περισσεύει. Με ένα πιρούνι την τρυπάτε σε διάφορα σημεία και την ψήνετε στους 190 C για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό και το βούτυρο ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον στιγμιαίο καφέ και το αλάτι, αφήστε να πάρει μια με δύο βράσεις και κατεβάστε το μείγμα από τη φωτιά.
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζετε τα κομμάτια της σοκολάτας, τη ζάχαρη και τη βανίλια, και ρίχνετε από πάνω το ζεστό μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια ρευστή κρέμα σοκολάτας. Προσθέστε τέλος τα τρία αυγά και ανακατέψτε καλά. Απλώνετε τη σοκολάτα πάνω από την τάρτα και ψήνετε στους 150 C για 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και φρούτα ( προαιρετικά) .

Πηγή: tasty.co

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved