Clafoutis με κεράσια - Η πιο εύκολη γαλλική τάρτα

Πρόκειται για μια γαλλική παρασκευή ανεπιτήδευτη, η οποία αποτελείται από κρεμώδη ζύμη που πέφτει πάνω από κομμάτια φρούτων και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να χρυσίσει.

Η κλασική εκδοχή γίνεται με μαύρα κεράσια και εμφανίζεται στο τραπέζι χλιαρή και πασπαλισμένη με λίγη άχνη.

Υλικά
400 γρ. κεράσια γλυκά μαύρα
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
125γρ. ζάχαρη
80γρ. αλεύρι ή αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
3-4 αβγά
2 φλιτζάνια γάλα
1 λοβό βανίλιας (ή εκχύλισμα βανίλιας)
αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)

Διαβάστε περισσότερα στο Limeandlife.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved