Αφράτη μους σοκολάτας με μόλις δύο υλικά και χωρίς αυγά

Το πιο εύκολο γλυκό της τελευταίας στιγμής.

Αφράτη μους σοκολάτας με μόλις δύο υλικά και χωρίς αυγά

Αν αναρωτιέστε τι γλυκό να φτιάξετε που να μην θέλει πολλά υλικά και να μην είναι βαρύ λόγω ζέστης, σας έχουμε πρόταση: μους σοκολάτας με δύο υλικά. Είναι και δροσερή αφού θα πρέπει να τη βάλετε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες. Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

1/3 φλιτζάνι κομμάτια μαύρης σοκολάτας ή μαύρη σοκολάτα με 60% περιεκτικότητα σε κακάο
120 γρ. (1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος (όχι light)
Κακάο, τριμμένη σοκολάτα ή φρούτα (προαιρετικά)

moussokolatas2jpg

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ( περίπου 30 γρ.) μαζί με τη σοκολάτα.
Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου η κρέμα και η σοκολάτα αναμειχθούν καλά. Μόνο αν η σοκολάτα δεν έχει λιώσει, θα ανεβάσετε λίγο τη θερμοκρασία της εστίας.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι στο ψυγείο). Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος πολύ καλά και περίπου τη μισή την αδειάζετε στο μπολ με τη σοκολάτα.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατεύετε απαλά και στη συνέχεια προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα. Αδειάστε τη μους σοκολάτας σε διάφορα μπολάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Λίγο πριν τη σερβίρετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τη μους με κακάο, τριμμένη σοκολάτα ή να προσθέσετε φρούτα.

Πηγή: http://www.lilvienna.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved