Γιορτή της Μητέρας: Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι

Για τη γλυκιά μανούλα!

Γιορτή της Μητέρας: Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι

Η Γιορτή της μητέρας πλησιάζει και ένα γλυκό από τα χεράκια των παιδιών ή του συζύγου για τη γλυκιά μανούλα, είναι το καλύτερο δώρο! Και για να μη σας παιδέψουμε, βρήκαμε για εσάς μία πανεύκολη συνταγή για σοκολατένιο κέικ, χωρίς αλεύρι! Επίσης, είναι χωρίς γλουτένη!

Υλικά

1 κούπα ανάλατο βούτυρο
1 κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
1 ¼ της κούπας ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. τριμμένο αμύγδαλο
1 κούπα κακάο (κι επιπλέον για το γαρνίρισμα)
Σαντιγύ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο με την κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα

Μόλις είναι έτοιμο, το βάζετε στην άκρη και το αφήνετε να κρυώσει, περίπου για 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και κάθε φορά ανακατεύετε για να αναμειχθούν μεταξύ τους τα υλικά. Κατόπιν, προσθέτετε τη βανίλια και το κακάο κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να είναι ένα απαλό μείγμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε για 30 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο το κέικ, βυθίζετε στο κέντρο ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό και στεγνό, είναι εντάξει.

Το αφήνετε για 10 λεπτά ακόμη στη φόρμα και μετά το αφαιρείτε μέχρι να κρυώσει εντελώς. Ρίχνετε από πάνω κακάο και το σερβίρετε με σαντιγύ.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: www.goodhousekeeping.com

Διαβάστε επίσης

Σοκολατένιο κέικ με φράουλες - Γλυκιά απόλαυση

Κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο - Δοκιμάστε το!

Εύκολο κέικ σοκολάτας - Ιδανικό για κάθε περίσταση

Final promo box 01 1
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved