Πίτσα Cheeseburger: Η συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Πίτσα Cheeseburger, 2 σε 1! Πώς σας φαίνεται ως ιδέα;

Πίτσα Cheeseburger: Η συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Η πίτσα είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Όπως και το Cheeseburger. Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα, να συνδυάσετε αυτούς τους πειρασμούς και να φτιάξετε την πιο απίθανη πίτσα. Δεν είναι δύσκολη ως συνταγή και σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

1 ζύμη πίτσας (έτοιμη ή σπιτική)
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
¼ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα σκόνη σκόρδου
130 γρ. ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ
1 κ.σ. σουσάμι
1 ½ κ.σ. κέτσαπ
1 ½ κ.σ. μαγιονέζα
1 ½ κ.σ. μουστάρδα
Σάλτσα Tabasco
Μισή μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ½ της κούπας μαρούλι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ψωμί
Αγγουράκι τουρσί

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς

Ανοίγετε τη ζύμη της πίτσας και μόλις είναι έτοιμος ο φούρνος, ψήνετε τη ζύμη για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα

Στο μεταξύ σε μία κατσαρόλα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά τον κιμά με το κρεμμύδι, για 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το βούτυρο με τη σκόνη σκόρδου.

Όταν πάει χρώμα η πίτσα, την βγάζετε από το φούρνο και την αλείφετε με το βούτυρο, που ανακατέψατε με τη σκόνη σκόρδου. Ρίχνετε πάνω τον κιμά και τον απλώνετε.

Πασπαλίζετε το τυρί πάνω από τον κιμά. Πασπαλίζετε με το σουσάμι τις άκρες της πίτσας.

Βάζετε ξανά την πίτσα στο φούρνο και ψήνετε για επιπλέον 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Όσο ψήνετε την πίτσα, σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε την κέτσαπ, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τη σάλτσα Tabasco.

Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο. Προσθέτετε την ντομάτα, το μαρούλι και το τουρσί. Ρίχνετε πάνω από τα υλικά (να πάει παντού) το μείγμα με την κέτσαπ και σερβίρετε!

Καλή επιτυχία!

Πηγή: foxeslovelemons.com

Διαβάστε επίσης

Εύκολη και γρήγορη πίτσα Μαργαρίτα

Πεντανόστιμη συνταγή για πίτσα με μπρόκολο, ελιές και μανιτάρια

Το καλύτερο hamburger με σπιτική σάλτσα από τον Γιώργο Γεράρδο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved