Τυλίξτε τη… μαρμελάδα σε πουράκι!

Είναι η ιδανική εποχή για να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές μαρμελάδες! Μια πολύ νόστιμη συνταγή που θα κάνει τα παιδιά σας να γλύφουν και τα δάχτυλά του στο πρωινό τους είναι η μαρμέλαδα τυλιγμένη σε πουράκια. Πώς γίνεται αυτό;

Τυλίξτε τη… μαρμελάδα σε πουράκι!

Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειλώστε.

ΥΛΙΚΑ

- 24 φύλλα κρούστας κομμένα σε τετράγωνα

- 40 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

- 180 γραμμάρια μαρμελάδα της αρεσκείας σας

- Άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα τετράγωνο φύλλου και το αλείφουμε με βούτυρο, βάζουμε από πάνω ένα ακόμη. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα διαγώνια από γωνία σε γωνία του φύλλου και το διπλώνουμε σε σχήμα πουράκι. Αφού τα γεμίσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο έως ότου πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα στους 200 βαθμούς. Μόλις τα βγάλετε, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμα! Εναλλακτικά αντί για φύλλο κρούστας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέπες και να τις μαζειρέψετε με τον ίδιο τρόπο... Καλή όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved