Νηστίσιμα κουλουράκια λαδιού με σουσάμι

Κουλουράκια λαδιού: Νόστιμα και τραγανά και όχι μόνο για την περίοδο της νηστείας.

Τα κουλουράκια, σε αντίθεση με άλλα γλυκά, μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα τρώτε για μέρες. Αν μάλιστα τα αποθηκεύσετε σε ένα μπολ που κλείνει καλά το καπάκι τα κουλουράκια παραμένουν φρέσκα και τραγανά για αρκετό καιρό.

Υλικά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
1,5 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
1 κούπα σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Σε ένα άλλο μπολ ή σε μια μικρή λεκάνη, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Λιώνουμε τη σόδα μέσα στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε μέσα στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι με το μπέικιν. Πλάθουμε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει πολύ στα δάχτυλά μας. Αφήνουμε για περίπου μισή ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί. Απλώνουμε το σουσάμι σ΄ένα μεγάλο πιάτο ή στο τραπέζι και όταν πλάσουμε τα κουλουράκια τα περνάμε πάνω από το σουσάμι. Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 45 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).

Τα κουλουράκια είναι έτοιμα.

Καλό Πάσχα

Πηγή: www.yummly.com

Photo: www.thespruce.com

Διαβάστε επίσης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved