Nηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού - Θα γίνουν ανάρπαστα

Τα κουλούρια έχουν την τιμητική τους το Πάσχα.

Όμως, αν θέλετε να τα φτιάξετε αυτή την περίοδο αλλά νηστεύετε ή προτιμάτε να μην έχουν αυγά και βούτυρο, τότε αυτή είναι η καλύτερη συνταγή. Το δε πορτοκάλι με το κονιάκ δίνουν τέτοιο άρωμα στα κουλουράκια που δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε και να φάτε μόνο ένα ( λέμε τώρα…).

Υλικά

1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι baking powder
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1 κουταλιά κονιάκ
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 κούπας σόδα ( ανθρακούχο νερό)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα,το baking powder. Στο μπλέντερ χτυπάτε το λάδι, τη ζάχαρη, το ανθρακούχο νερό , το κονιάκ , το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Μόλις τα υλικά δέσουν, τα αναμειγνύετε με το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε καλά τα υλικά, μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάστε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμείτε και τοποθετείστε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήστε στουs 18 C για περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε τα και αφήστε να κρυώσουν πριν τα βάλετε σε ένα αεροστεγές μπολ.

Φωτό: www.curiouscuisiniere.com

Διαβάστε επίσης

Πεντανόστιμα νηστίσιμα μπισκότα κανέλας έτοιμα μέσα σε 15 λεπτά
Μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια, από το Γιώργο Γεράρδο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved