Εύκολη νηστίσιμη συνταγή: Κριθαρότο με γαρίδες και λεμόνι

Η πιο δημοφιλής εκδοχή θαλασσινών, σε μία εύκολη συνταγή.

Το κριθαρότο με θαλασσινά είναι από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες συνταγές. Και από την Καθαρά Δευτέρα που ξεκινάει κι επίσημα η νηστεία της Σαρακοστής, θα είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις, όσων νηστεύουν. Εμείς, λοιπόν, ψάξαμε και ανακαλύψαμε μία εύκολη συνταγή, κριθαρότο με γαρίδες και λεμόνι!

Ας δούμε, πώς μπορείτε να το φτιάξετε.

Υλικά

1 κούπα άβραστο κριθαράκι
2 κ.σ φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ κ.γ. αλάτι
7 κ.γ. νηστίσιμο βούτυρο
½ κιλό αποφλοιωμένες μεγάλες γαρίδες
2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύετε το κριθαράκι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμο, το σουρώνετε. Το τοποθετείτε σε ένα μεσαίο μπολ. Ρίχνετε το μαϊντανό και αλατίζετε. Σκεπάζετε το μπολ, προκειμένου να μείνει το κριθαράκι ζεστό.

Στο μεταξύ, όσο βράζετε το κριθαράκι, λιώνετε 1 κ.σ βούτυρο σε ένα αντικοκολλητικό τηγάνι, σε μεσαία φωτιά.

Αλατίζετε τις γαρίδες με το υπόλοιπο από το αλάτι.

Βάζετε τις μισές στο τηγάνι και τις σωτάρετε για 2 λεπτά. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε ένα πιάτο.

Λιώνετε άλλο 1 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, με το υπόλοιπο από τις γαρίδες.
Λιώνετε άλλο 1.σ. βούτυρο και βάζετε το σκόρδο. Σωτάρετε για μισό λεπτό.

Ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και το πιπέρι στις γαρίδες και τις ξαναβάζετε στο τηγάνι, που έχετε σωτάρει το σκόρδο. Μαγειρεύετε για 2 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι είναι έτοιμες οι γαρίδες.

Ρίχνετε και το κριθαράκι, που έχετε βράσει και ανακατεύετε.

Και είναι έτοιμο το κριθαρότο σας!

Πηγή: myrecipes.com

Δείτε επίσης

Πέντε νηστίσιμες συνταγές για μία πεντανόστιμη Καθαρά Δευτέρα

Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα: Κριθαρότο με καλαμαράκια

Νηστίσιμο ριζότο με μανιτάρια, να γλείφετε τα δάχτυλά σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved