Νηστίσιμο ριζότο με μανιτάρια, να γλείφετε τα δάχτυλά σας

Για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας σάς προτείνουμε με κλειστά μάτια, το ριζότο μανιταριών!

Πεντανόστιμο, νηστίσιμο ριζότο, το τέλειο συνοδευτικό, αλλά μπορεί και να σταθεί μόνο του. Το λευκό κρασί τού δίνει έξτρα γεύση, που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

1,5 κούπα ρύζι
5 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Μισή κούπα άσπρο ξηρό κρασί
3 κούπες ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε στο ζεστό λάδι το κρεμμύδι και τα μανιτάρια
Προσθέτετε το ρύζι και αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε ελαφρά και το ρύζι.
Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό.
Χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά και ρίχνετε λίγο ζωμό στο ρύζι και ανακατεύετε. Μόλις εξατμιστεί το υγρό, ρίχνετε πάλι λίγο από το ζωμό.
Τη διαδικασία αυτή θα την επαναλάβετε, μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός σας. Υπολογίστε, ότι σε χρόνο θα σας πάρει, περίπου στα 20 λεπτά.

Δείτε επίσης

Πέντε νηστίσιμες συνταγές για μία πεντανόστιμη Καθαρά Δευτέρα

Η συνταγή (και τα μυστικά επιτυχίας) για το απόλυτο ριζότο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved