Θεϊκά cookies με σοκολάτα και φιστίκι

Και ποιο παιδί δεν αγαπά τα τραγανά μπισκοτάκια με σοκολάτα;

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα φανταστικά cookies με νιφάδες σοκολάτας και φιστίκι! Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή


ΥΛΙΚΑ
- 600 γραμ. αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
- 285 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 300 γραμ. βούτυρο
- 45 γραμ. σκόνη γάλα
- 60 γραμ. σκόνη κακάο
- 150 γραμ. νερό
- 100 γραμ. φιστίκια Αιγίνης


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τα αναμειγνύουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μην υπάρχουν χοντρά κομμάτια, αλλά ένα λεπτόκοκκο μείγμα σαν άμμο, σαν πούδρα. Ρίχνουμε το βούτυρο. Ζυμώνουμε το μείγμα με αργές κινήσεις μέχρι να ενσωματώσουμε το βούτυρο με τα άλλα υλικά. Στο τέλος, προσθέτουμε και τα φιστίκια Αιγίνης. Βάζουμε το γάλα σκόνη σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα και το νερό και χτυπώντας το με ένα σύρμα μαγειρικής διαλύω το γάλα στο νερό. Κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο γάλα και αρχίζουμε το ζύμωμα. Σιγά σιγά, θα δημιουργηθεί μια σφιχτή μάζα και θα φτιάξετε μια ωραία μπάλα από ζυμάρι. Παίρνετε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας, κόβετε ένα μέρος της ζύμης, το κάνετε μακρουλό και το τυλίγετε με το χαρτί. Πιέστε την έξω πλευρά του χαρτιού στον πάγκο ώστε να του δώσετε ένα σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου. Το ίδιο θα κάνετε και με την υπόλοιπη ζύμη που περίσσεψε. Τοποθετείτε τα κομμάτια σε μια λαμαρίνα και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσουν. Μετά τις 3 ώρες, κόβετε με ένα μεγάλο μαχαίρι τα μεγάλα μακρουλά κομμάτια σε λεπτές φέτες (τα cookies). Βάζετε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί, απλώνετε πάνω τα cookies και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά
Πηγή: greekcook

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved