Πίτα για τεμπέλες: Πατσαβουρόπιτα με τυριά

Πατσαβουρόπιτα αλμυρή! Ό,τι καλύτερο και πιο γρήγορο θα φτιάξετε σήμερα!

Βιάζεστε; Θέλετε μια πίτα αλλά βαριέστε να ανοίξετε φύλλο; Μήπως βαριέστε να στρώσετε τα έτοιμα φύλλα σας; Ό,τι και να'ναι η λύση είναι μία. Αλμυρή πατσαβουρόπιτα. Είναι απλή, εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της! Γι' αυτό άλλωστε και τη λένε αλλιώς και τυρόπιτα της τεμπέλας.

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
4-5 μεγάλα αβγά
1/2 κιλό φέτα τριμμένη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 κ.τ.σ νερό ή γάλα

Εκτέλεση:
Λαδώστε πάρα πολύ καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά πολύ καλά, προσθέστε το νερό (ή το γάλα) και έπειτα βάλτε το τριμμένο τυρί. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, το πιπέρι και ανακατάψτε ξανά.
Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες και βάλτε τα στο μπολ. Ανακατέψτε τα όλα μαζί, μέχρι να νοτίσουν όλα τα φύλλα και απλώστε το μείγμα σας στο ταψί.
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψήστε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα η επιφάνεια.
Τρώγεται ζεστή και κρύα!

Σημ: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά μέσα, όπως κεφαλοτύρι, γραβιέρα, ανθότυρο, κασέρι ακόμη και γιαούρτι. Επίσης λίγος άνηθος και δυόσμος θα κάνουν ακόμη πιο γευστική και μυρωδάτη την πατσαβουρόπιτά σας!

Διαβάστε επίσης:

Τεμπέλικη τυρόπιτα κουρού: Καλύτερη δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά

Πίτα με κολοκυθάκια, μπέικον και φέτα χωρίς φύλλο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved