Bagels με κρέμα αβοκάντο

Κυριάκος Μελάς

Πιο νόστιμα bagels δεν έχετε φάει!

Υλικά:
για την ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
320 γραμμάρια χλιαρό νερό
2 1/2 κουτάλια του γλυκού μαγιά
1 1/2 κουτάλι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
1 1/2 κουτάλι του γλυκού αλάτι
1 ασπράδι αυγού για το άλοιμα
μαύρο σουσάμι ή παπαρούσπορο ή σπόρους chia seeds για το πασπάλισμα
για την κρέμα αβοκάντο
3 ώριμα αβοκάντο
1 lime χυμό
1 κουλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κλαδάκια κόλιανδρο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Αναμείξτε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό με τη μαγιά ωσότου διαλυθούν και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,αφήστε το 5 λεπτά και προσθέστε το αλάτι και την ζάχαρη.Ρίξτε στο μείγμα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε καλά.
Αφήστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει η ζύμη σκεπάζοντάς την με μια πετσέτα,για περίπου 20 λεπτά.
Κόψτε σε ισόποσα κομμάτια(περίπου 8-10) και πλάστε δημιουργώντας χοντρά δαχτυλίδια.
Αφήστε τα να φουσκώσουν για ακόμα 15 λεπτά και στη συνέχεια ζεματίστε το κάθε ένα ξεχωριστά βουτώντας τα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερο για περίπου μισό λεπτό.Τέλος αλοίψτε με το ασπράδι,πασπαλίστε με μαύρο σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15', στους 200οC.
Στο μεταξύ καθαρίστε τα αβοκάντο και πολτοποιήστε τα με ένα πηρούνι ή στο πολυκόφτη. Προσθέστε το χυμό lime,το ελαιόλαδο,αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε τα με ενα κουτάλι, αρωματίστε με το φρέσκο κόλιανδρο.
Κόψτε τα στη μέση και εφόσον κρυώσουν, αλοίψτε με τη κρέμα αβοκάντο.
Προεραιτικά προσθέστε φέτες από τοματίνια και λεπτές φέτες αγγουριού.

Καλή Όρεξη!
Κυριάκος Μελάς

Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με
στο Kiriakos Melas , στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πώς φτιάχνονται τα πιο εντυπωσιακά και πολύχρωμα bagels του κόσμου (βίντεο)

Συνταγή για αφράτα και νόστιμα γερμανικά Pretzel

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved