Συνταγή για αφράτο σπιτικό ψωμί με γιαούρτι

Σαν το σπιτικό ψωμί δεν έχει.

Συνταγή για αφράτο σπιτικό ψωμί με γιαούρτι

Η μυρωδιά σε όλο το σπίτι από το ψωμί που ψήνεται στο φούρνο, μας ταξιδεύει αυτόματα στις γλυκές θύμησες των παιδικών μας χρόνων. Μας φέρνει εικόνες τρυφερές, όταν η μαμά μας ζύμωνε το ψωμί κι εμείς πηγαίναμε δίπλα να δούμε τι κάνει. Γιατί, λοιπόν, να μην κάνουμε κι εμείς το ίδιο; Γιατί να μην έχουν και τα δικά μας παιδιά ανάλογες εικόνες;

Εξάλλου, το ψωμί δεν είναι δύσκολο, και ας μας φαινόταν στα μικράτα μας σαν κάποια… επιστήμη. Στο διαδίκτυο, μάλιστα, μπορείς να ανακαλύψεις πολλές συνταγές, με ακόμη πιο πολλές παραλλαγές. Και οι περισσότερες είναι εύκολες στην εκτέλεση τους. Εμείς ανακαλύψαμε, μία απίθανη συνταγή, με γιαούρτι!

Για να δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε το αφράτο σπιτικό ψωμάκι μας.

Υλικά

2 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
170 γρ. γιαούρτι
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, και το αλάτι

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Αφού γίνουν ένα μείγμα, προσθέτετε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά, να μην κάνει το μείγμα μπαλάκια.

Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά. Όπως και με το κέικ (εξάλλου πρόκειται για μία παραλλαγή του) βυθίζετε ένα μαχαίρι στη μέση του ψωμιού, για να δείτε αν είναι έτοιμο.

Διαβάστε επίσης

Συνταγή για αφράτο σπιτικό ψωμί με 4 υλικά!

Αγιορείτικο ψωμί-Η αυθεντική συνταγή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved