Συνταγή για χειμωνιάτικα κιμαδοπιτάκια

Κυριάκος Μελάς

Νόστιμα κιμαδοπιτάκια για το σχολείο, το πάρτι και όχι μόνο!

Υλικά:
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας ή 1 συσκευασία σφολιάτα ολικής άλεσης
350 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1/3 της κούπας βερίκοκα αποξηραμένα ,κομμένα σε μικρά κομματάκια ή αλλά αποξηραμένα φρούτα
1/4 της κούπας cranberries
1μήλο ψιλοκομμένο
160 γραμ. τυρί κρέμα
2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Αλάτι - Πιπέρι
ελαιόλαδο
σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα Ρίξτε τα αποξηραμένα φρούτα, το μήλο και τα μπαχαρικά.
Αποσύρετε από την φωτιά, αλατοπιπερώστε προσθέστε την μουστάρδα και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κόψτε το φύλλο κρούστας σε κάθετες λωρίδες, βάλτε μια κουταλιά της σούπας περίπου από το μείγμα στην αρχή της λωρίδας, αλείψτε με ελαιόλαδο και διπλώστε το φύλλο τριγωνικά έως κάτω.Ραντίστε με νερό.
(Αν χρησιμοποιήσετε σφολιάτα κόψτε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια, γεμίστε με το μείγμα, διπλώστε και πασπαλίστε με αυγό.)
Πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 15-20 λεπτά.

more info: Ιδανικά συνοδεύεται με dip από (πουρέ) καρότο ή γιαούρτι με λίγο κύμινο.

Καλή Όρεξη!
Κυριάκος Μελάς

Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με
στο Kiriakos Melas , στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr

Διαβάστε επίσης:

Φανταστικές κρέπες με τυρί κρέμα και κοτόπουλο

Αλμυρές κολοκυθόπιτες με κουρού γιαουρτιού, κουρκουμά και γέμιση φέτα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved